Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от D.Istatkov Покажи съобщение
    Кой е подходящия акумулатор за 2.0 тс ?

някой да има впечатления от марка DELPHI
    Всичко над 62 ампера е подходящо, хващай някой който ти е по джоба и си карай колата. За Delphi нищо не мога да кажа. Карам с 74 амперов Exide за 185 лева и нямам ядове. Между другото има доста обширни теми по въпроса с акумулаторите.
    156 2.0TS 155hp; Suzuki GSX-R600

Comment

• колеги искам да попитам какъв кабел трябва да си взема и има ли някакъв безплатен софтуер за да си закачам алфата и да и чистя грешките и сервизните истории дето ми изважда на бордовия че ми късат нервите ....

(Алфа Ромео 147 1.9 JTD 115кс. 2001г.)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan_dice Покажи съобщение
        колеги искам да попитам какъв кабел трябва да си взема и има ли някакъв безплатен софтуер за да си закачам алфата и да и чистя грешките и сервизните истории дето ми изважда на бордовия че ми късат нервите ....

(Алфа Ромео 147 1.9 JTD 115кс. 2001г.)
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41265
        sigpic
        Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
        156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
        147 JTDm 140-Малката манекенка
        GT- JTDm 150

Comment

• Здравейте,имам едно питане тъй като съм млад и неопитен алфист. От няколко дена се заслушвам в колата и долавям някакво скърцане идващо отзад.Като слязох да огледам забелязах,че задната дясна джанта доста се е нагряла.От какво е възможно да идва тоя звук и защо джантата се е нагряла?

Comment

• Нагряването от задържала ръчна спирачка...провери жилата...или от задържащ лагер на главината...иначе шума отзад може да е от лагер...от заминало нещо по окачването...от доста неща..

Проверяваш първо ръчната...лагера се проверява на вдигнато колело...като завъртиш джантата...и я хващаш едната ръка на 9ч, другата на 3ч и мърдаш напред-назад...провери и после ще мислим решение.
            sigpic
            Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

• втора вечер оставям колата без да съм вдигнал ръчната и шума изчезна. Може би е от това,но все пак като си слизам надолу ще е оставя да е погледнат.Благодаря ти за съдействието.

Comment

• Колеги да забия един въпрос как си поддържате кожата на алфите с какво се маже и по колко пъти,някаква специфика има ли,аз съм с бежов салон ако има значение,Благодаря
                Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                  Колеги да забия един въпрос как си поддържате кожата на алфите с какво се маже и по колко пъти,някаква специфика има ли,аз съм с бежов салон ако има значение,Благодаря
                  Веднъж в месеца го мажа с препарат за подръжка на кожен салон . Някой от колегите бяха споделили че го мажат с крем за ръце или нещо такова . Имаше тема за това .

На вагон ресторанта как се пуска задната чистачка без да се пръска вода ?
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                  sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщение
                    На вагон ресторанта как се пуска задната чистачка без да се пръска вода ?
                    Единственият начин, който съм открил, е със завъртане на сегмента за нея на десния лост - този, който я включва на интервал - и след това го връщам.
                    Subaru Legacy 3.0R
                    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                    sigpic

Comment

• Колеги да попитам масло 5w40 за 2.0 тс подходящо ли е,ще му е добре ли на мотора?

мисля да слагам вече такова??
                      Alfa Romeo 145 junier -на части/Alfa Romeo 2.0 QV НА ЧАСТИ/Alfa Romeo 156 2.0 TS GTA-Продадена/
                      Аlfa Romeo 155 1.7ts-Продадена/Volvo V70 2.4 140 1999g-Продава се/Настояща Volvo V70 2.0 TURBO AWD 226(За сега)Кончета!

Comment

Колеги да попитам масло 5w40 за 2.0 тс подходящо ли е,ще му е добре ли на мотора?

на ТС ако е чисто ново всичко и си го сменял да иначе по малко от 10w40 не даже 5w50 и 10w60 e най добре
                        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                          Колеги да забия един въпрос как си поддържате кожата на алфите с какво се маже и по колко пъти,някаква специфика има ли,аз съм с бежов салон ако има значение,Благодаря
                          Сонакс...черно шише...около 15 лв...мажеш го на месец веднъж-два пъти...аз процедирам два пъти предни...веднъж задни на месец. Страхотен препарат...то е като мляко, за освежаване и подхранване. Чак кожата скърца след това!
                          sigpic
                          Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Колеги да попитам масло 5w40 за 2.0 тс подходящо ли е,ще му е добре ли на мотора?

Сложи, покарай по-здраво (препоръчително в червената зона), после си пиши мнението в темата. Дано да не отвориш нова, обаче...

Comment

• Да попитам,става въпрос за задни лагери с главината за алфа 147 jtd,фирмата е пауър драйв английска е,някакви отзиви?
                              Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

• Чистачки

Интересува ме от какво или кое нещо зависи чистачките до кое положение се прибират. Проблема ми е че не се връщат напълно до долу (особено пред пасажера). Пробвах да я изместя от шлиците надолу но не става - тогава пък се връща прекалено много... Моля някой запознат да помогне

Alfa Romeo 146 1.6 TS '98 - EX ; Alfa Romeo 156 1.9 JTD '00 ; Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 16v '03 - ex ; Alfa Romeo 166 2.4 20v '04 Alfa Romeo 159 SW 2.4 20v '07

Comment

Working...
                                X